1. Join the Community!

    DSMtuners is a massive archive of DSM information - but more importantly, it's a COMMUNITY! Join in and participate with other DSMers, and invite all of your DSM friends to make this place their home. Chat with others, create a build thread, post questions and answers. Get involved! Logging in will also remove many of the advertisements, along with this notice. ;)

weird electrical problem.. starter???

Posted by crazyquik22023, Feb 19, 2010

Please Support ExtremePSI
Please Support STM Tuned
  1. crazyquik22023

    crazyquik22023 Proven Member

    610
    5
    Joined Sep 14, 2008
    Akron, Ohio
    ok so i was trying to figure out why no electricity in my car worked.. i replaced all fuses checked lines etc. well for some reason when i moved the ground cable on the battery everything started working again. I had the key to ignition and i was tuning with dsmlink but as soon as i try to crank the engine all electronics shut down. but they work again after i go and shake the ground cable. the ground cable is secure and i have no idea why this would be happening. the car doesnt try to crank at all as soon as i try to turn the key all electricity dies. So would this be a bad ground to the starter or a bad starter all together.. let me know what u guys think thanks
     

    850  0

    1998 Mitsubishi Eclipse GST
    12.900 @ 115.000 · 2G DSM
    Loading...
  2. Black95awd

    Black95awd Proven Member

    363
    1
    Joined Jan 29, 2008
    Bangor, Maine
    I had a similar issue with mine and the cable itself was corroded and nasty enough so I just had to replace it. I am assuming you are talking the one that is about 8 inches long from the battery to the fire wall. I know it sounds like a stupid thing to happen, but its a cheap fix if it works.
     
  3. TheAButton

    TheAButton Proven Member

    48
    0
    Joined Jul 7, 2008
    Selah / Yakima, Washington
    I think it's probably just a bad ground, also check your battery terminals to, to make sure they have a good clean connection
     

    352  0

    1991 Eagle Talon TSi AWD
    manual · 1G DSM
    Loading...
  4. crazyquik22023

    crazyquik22023 Proven Member

    610
    5
    Joined Sep 14, 2008
    Akron, Ohio
    my battery is actually relocated in the trunk but yes im talking about the 8 in cable from the chassis to the ground terminal on the battery.

    if i wiggle the ground cable the lights or anything don't flicker but as soon as i try to crank everything just dies... u think that would be a bad ground cable (the one from the chassis to the ground battery terminal)??
     

    850  0

    1998 Mitsubishi Eclipse GST
    12.900 @ 115.000 · 2G DSM
    Loading...
  5. TheAButton

    TheAButton Proven Member

    48
    0
    Joined Jul 7, 2008
    Selah / Yakima, Washington
    Whoop sry about not posting back sooner, but that does sound like a bad ground to me. Since you also have your battery in the trunk what did you do for the grounds?
     

    352  0

    1991 Eagle Talon TSi AWD
    manual · 1G DSM
    Loading...
  6. 2g_TalonTSI

    2g_TalonTSI Probationary Member

    21
    0
    Joined Feb 22, 2010
    Denver, Colorado
    yea its a bad ground. clean your terminals on the battery and the connections on the wires if that doesnt work then get new cables
     

Share This Page

Support Vendors who Support the DSM Community
ECM Tuning ExtremePSI Feal Suspension Fuel Injector Clinic Jacks Transmissions JNZ Tuning Kiggly Racing Morrison Fabrications OHM Racing RixRacing RockAuto SouthBay Fuel Injectors STM Tuned Track Decals Track Sculptures VR Speed Factory