The Top DSM Community on the Web

For 1990-1999 Mitsubishi Eclipse, Eagle Talon, Plymouth Laser, and Galant VR-4 Owners. Log in to remove most ads.

Please Support ExtremePSI
Please Support Rix Racing

2G No start after rebuild

Mainedsm02

Probationary Member
5
0
Sep 2, 2021
Albuquerque, New_Mexico
I recently replaced my head gasket, timing belt, starter and now I’m trying to start it, weird noise when I turn on car

You must be logged in to view this image or video.
 

luv2rallye

DSM Wiseman
8,338
1,120
Jun 7, 2003
Minneapolis, Minnesota
Yes, I also agree with others posts above. A weak battery could easily be the problem. Measure battery voltage while you turn on the car and hear the noise. Or it could be a missing or poor ground.
 
Last edited:

Mainedsm02

Probationary Member
5
0
Sep 2, 2021
Albuquerque, New_Mexico
I replace the head gasket, starter, timing belt and put everything back together best to my knowledge.
 
Last edited by a moderator:

AWD-Tony

Supporting Member
6,665
3,540
Sep 11, 2017
Cincinnati, Ohio
Spark plugs are in?
Sounds like no compression.

Edit: I see the motor isn’t spinning at all. Do you have the old starter? Make sure new starter is the same. Sounds like starter isn’t engaging the flywheel. Can you turn the motor over by hand?
 
Support Vendors who Support the DSM Community
Boosted Fabrication ECM Tuning ExtremePSI Fuel Injector Clinic Jacks Transmissions JNZ Tuning Kiggly Racing Morrison Fabrications MyMitsubishiStore.com RixRacing RockAuto RTM Racing STM Tuned VR Speed Factory

Latest posts

Build Thread Updates

Latest Classifieds

Top