1. Join the Community!

    DSMtuners is a massive archive of DSM information - but more importantly, it's a COMMUNITY! Join in and participate with other DSMers, and invite all of your DSM friends to make this place their home. Chat with others, create a build thread, post questions and answers. Get involved! Logging in will also remove many of the advertisements, along with this notice. ;)

Logger question

Posted by Dsmersam661, Dec 23, 2011

Please Support Rix Racing
Please Support STM Tuned
  1. Dsmersam661

    Dsmersam661 Probationary Member

    3
    0
    Joined Dec 23, 2011
    Bakersfield, California
    Hey guys,

    I am having a lean issue along with random cut outs in my 1g. Basic mods, 190, 560ccs,afpr 3 inch turbo back with afc. Have wide band and just got a logger.

    First question is the "pump" value that it shows on the mmcd, is it accurate? Mine shows it bouncing around but under WOT the logger shows 9.3v

    Second, this all started when I ran my car extremly low on gas,next day started cutting out at random times,and when it wouldnt cut out it would drive just fine. Under wot however, its running lean at 12.4 afs.

    So far, I have replaced, Fuel pump with a brand new 190 along with screen, Changed to oem fpr,new fuel filter,different mass, different injectors.

    Before i started to have these problems, my afs were locked at 10.9 through the whole rpm range. and the car ran perfect.

    Im still trying to figure out how to sync my logger with my new laptop, I just got this logger from 1glink. But from what I have told you guys, any ideas?

    No cels btw
     
  2. cliffkemp

    cliffkemp Proven Member

    371
    7
    Joined Apr 19, 2010
    carrollton, Georgia
    Check you plugs and gaps and see if you are running too rich and look to see if the connection side of the plug is burned (not getting a good connection from the wires) Clean/replace and regap plugs to .028 or slightly less as they will gap larger as they wear. Check for any boost/vacuum leaks and should be good to go. If that does not do it, post any other symptoms you may find.
     
  3. steve

    steve DSM Wiseman

    12,788
    563
    Joined Feb 3, 2002
    St. Charles, Illinois
    There isn't a sensor for pump in reality. What your seeing is the value of memory location 0xe7 displayed as if it was a voltage.

    MAP, OILP, EGT, OILT, FUEL, WBO2, PLEN, and PUMP don't really exist on a DSM, there are in MMCd for some special hardware the last guy to hack on the source was going to build to add additional sensors.
     

    3K  0

    1991 Mitsubishi Eclipse GSX
    manual · 1G DSM
    Loading...
  4. Dsmersam661

    Dsmersam661 Probationary Member

    3
    0
    Joined Dec 23, 2011
    Bakersfield, California
    Perfect answer.

    Yeah, It doesnt have any boost leaks/vacum leaks. What I did today was try another ecu, same thing still running lean under wot. So a way to get around it for now, is i put the stock mass air back on opposed to the 2g. Since its 20% less air flow, I'm able to actually tune with the afc to dial in my air fuels, logger shows zero knock. I know the problem is not fixed,but its fine for now with stock intake hose and stock mass. Tomorrow morning after We open presents I'm gonna pull my plugs, I didnt think that could be the problem because I just put new Ngks and 7es gapped at .27 few weeks ago. But will check it out for sh**s.
     
  5. NOSLO2PT0

    NOSLO2PT0 Proven Member

    2,002
    11
    Joined Aug 31, 2002
    Joliet, Illinois
    If you put the 1G MAF back in the car, you will have to add about 23% on the AFC so you don't run lean. This will def. make you fuel cut really fast, and make the car pretty slow.
     
    Last edited by a moderator: Jul 10, 2014

Share This Page

Support Vendors who Support the DSM Community
ECM Tuning ExtremePSI Feal Suspension Fuel Injector Clinic Jacks Transmissions JNZ Tuning Kiggly Racing Morrison Fabrications OHM Racing RixRacing RockAuto SouthBay Fuel Injectors STM Tuned Track Decals Track Sculptures VR Speed Factory