The Top DSM Community on the Web

For 1990-1999 Mitsubishi Eclipse, Eagle Talon, Plymouth Laser, and Galant VR-4 Owners. Log in to remove most ads.

  • Join the Community!

    DSMtuners is a massive archive of DSM information - but more importantly, it's a COMMUNITY! Join in and participate with other DSMers, and invite all of your DSM friends to make this place their home. Chat with others, create a build thread, post questions and answers. Get involved! Logging in will also remove many of the advertisements, along with this notice. ;) It will also allow you to view images in threads.

Please Support Fuel Injector Clinic
Please Support Fuel Injector Clinic
We're on Boost

Latest activityPostingsVehiclesAbout

    • We're on Boost
      The rear o2 is the least of my worries. All the info is greatly appreciated. I bought it used, completely installed it and found out the sensor was shot.I'll grab a longer log of the car for you.It could have been doing this since day 1. I...
    • We're on Boost
      Oh I see RawAEMWB reads 0.02 volts in the log. That's probably the actual voltage that's on the rear O2 input, from the wideband. I found a manual for the AEM 30-2301 and according to the calibration table in there, 0.02 volts would be an AFR...
    • We're on Boost
      Yeah, that's a case where I get really confused by the Help you get in the application when you pick the ? button. It gives the impression that you should lock an input when you have an aftermarket sensor on that input. A sensor that is doing...
    • We're on Boost
      Could you post a longer log that shows varying operating conditions, like different amounts of throttle and so-forth? Do you have any place in a log where it thinks it is in Closed Loop? (Closed Loop = 1). That would be interesting to see...
    • We're on Boost
      I log my MAP sensor with the Baro input, and "Baro" in my logs is always flatlined at 30.1 like his is. I don't know why. But he needs to pick "Omni Power 4-bar" in "Captured Values" to log his MAP. Then we would see it. I see mine as...
    • We're on Boost
      Well I messed-up a little here, sorry. Because I still had the exact same problem after changing the MAP to a nice new AEM 30-2130-75. The problem actually did go away when I put in a new power transistor with all new connectors and wiring to...
    • We're on Boost
      We're on Boost reacted to ec17pse's post in the thread Over boosting with Like Like.
      So its how i originally read it as then which is good. The 0% lock someone had as -29 and i could never figure out why for.That bucking you are saying about is how mine was when i was at zero on the tables, i think it was going from 1psi (0%)...
    • We're on Boost
      Your positive battery cable looks terrible right where it gets to the connector on the battery post. It's getting hot. I think you should just replace that whole cable. Speaking of the connector, would you please shoot us another picture from...
    • We're on Boost
      We're on Boost replied to the thread Over boosting.
      I think it was ambiguous in the first few posts. That's why I asked the question I did on the first line of post #7. He answered it on the first line of post #8. :)
    • We're on Boost
      We're on Boost replied to the thread Over boosting.
      This setting which you showed set to 19psi is, as far as I know, the same thing as "crack pressure" in AEM boost controllers, which is what I have. It's just a way of keeping the valve slammed shut until you hit 19psi or whatever number you put...
    • We're on Boost
      We're on Boost reacted to TWOpointFORliter's post in the thread Over boosting with Like Like.
      Always glad to help that’s what this site and our community as a whole has always been about. Glad it’s working out for you so far.
    • We're on Boost
      We're on Boost replied to the thread Over boosting.
      Yeah that sounds good!Thanks BTW for all the info in PMs that we did in 2020, about the Quarter Master 8-leg twin disk clutch. I've had mine now for over a year and it's doing real nice. Wait, nice might not be the exact right word LOL but...
    • We're on Boost
      We're on Boost replied to the thread Over boosting.
      I've never looked into how you would bench test a wastegate, but what puzzles me about it is, how do you account for the pressure that is in the exhaust manifold and collector that would also be trying to push the valve open if it was on the car...
    • We're on Boost
      We're on Boost reacted to TWOpointFORliter's post in the thread Over boosting with Like Like.
      Yes the top ports were VTA and the lower ports were hooked directly to the compressor cover. The boost was exactly the same as it was with the solenoid hooked up.The 24 psi setup are all three of the heaviest springs in the wastegate. If I...
    • We're on Boost
      We're on Boost replied to the thread Over boosting.
      When you have it like this, the upper WG ports are open to atmosphere, right?38mm - since you have 2 of them, it seems like that should be enough.0.84 a/r, don't know what that is "equivalent" to in a single scroll. But it might be a...
    • We're on Boost
      1). No boost, vac, or exhaust leaks. None 2). Verify mechanical timing. Timed 3). Verify base timing 5deg factory spec 4). Ignition system NGK BR7ES @ 0.020", new MSD wires, ~1500 miles on new OEM PTU/Coil pack. 5). Motor health ~1500 miles on...
    • We're on Boost
      We're on Boost replied to the thread blew up 2nd gear.
      2nd gear is what broke in mine. I don't know why though. I mean "first cause". I never had anybody take it apart after to look inside. That was at about 550 hp in street use only and not driven very often. But 2nd gear pulls were mostly...
    • We're on Boost
      The transistor in the cabin is working out really well! I'm not getting any kind of misbehavior from the ignition system. No misfire at any operating condition up to 27 psi of boost on ~E50 which is my normal summer config. I check it for...
    • We're on Boost
      You forgot to plug it in........I see the connector at the bottom of the radiator. ROFL Spal's pull/push A LOT of air so you should be very happy with the install. I run twin Spals on 2 of my 3 DSM's and we also run them on the Z28 with the 400.
    • We're on Boost
      Yeah the Spal is working real nice so far! I've driven it 10 times so far with it like this. That white thing sticking out of the bottom of the radiator unplugged is my old thermo switch, I think. Or else it's just something ER screwed in...
  • Loading…
  • Loading…
  • Loading…
Support Vendors who Support the DSM Community
Boosted Fabrication ECM Tuning ExtremePSI Fuel Injector Clinic Jacks Transmissions JNZ Tuning Kiggly Racing Morrison Fabrications MyMitsubishiStore.com RixRacing RockAuto RTM Racing STM Tuned VR Speed Factory
Top