Welcome to DSMtuners - the largest Mitsubishi Eclipse, Eagle Talon, 4G63t and 420A DSM performance resource on the web



















Login



Go Back   DSMtuners > DSM Forums > General > Newbie Forum
Welcome to DSMtuners - the largest Mitsubishi Eclipse, Eagle Talon, 4G63t and 420A DSM performance resource
You are browsing the site as a GUEST. Please login (or register) and gain the ability to post on our site and interact with other DSMers. You also get to browse the site with fewer advertisements. It is FREE to join!

Newbie Forum: Beginner/newbie/general DSM modification questions. First mods, how to run 10's when you haven't run 12's yet, any tech question that doesn't fit in another tech forum. Probationary Members must limit their tech posts to this forum and sub-forums.

Reply
 
 
LinkBack   Thread Tools
Old 07-22-2005, 06:53 PM Show Printable Version Show Printable Version   Email this Post to a Friend Email this Post      #1 (permalink)
Proven Member
 

dmak's Avatar
Registered: May 2003
Tech Posts: 97
Photos: 6
Classifieds Rating: 1
Reputation: dmak is an unknown

bad o2 sensor?? but no cel


So after i install a dp and take out the cat, the o2 reading on my af gauge is ####ed. Now it only reads lean all the time. sometimes it doesn't even light up. So i did some search, and find that it might be the o2 sensor. But my check engine light never come on.

So, is it my sensor not working? or something else?

When i go to the part stores in edmonton, they all come up the same bosch sensor. The problem is the wire is way too short.

should i get one from dealer?? what can i do?

I also want to know, would a leak between the o2 hosing and the dp give me a lean reading like this??

help ###

ps: don't need to tell me how useless the af gauge is, coz i am not using it for tuning, i am not that stupid. i just have it coz there are some light, and i can know if my o2 sensor is working right or not. and i know my wiring is good, coz it worked for the pass yr.

thx

View photos of this member's car 

mark post as helpful recommend reputation points    Reply With Quote
Old 07-22-2005, 07:32 PM Show Printable Version Show Printable Version   Email this Post to a Friend Email this Post      #2 (permalink)
Proven Member
 

ChrisFlo's Avatar
Registered: Aug 2004
Tech Posts: 308
Classifieds Rating: 3
Reputation: ChrisFlo is more helpful than not
Send a message via AIM to ChrisFlo
Do you have a logger? If so, what is that reading?

mark post as helpful recommend reputation points    Reply With Quote
Old 07-22-2005, 07:57 PM Show Printable Version Show Printable Version   Email this Post to a Friend Email this Post      #3 (permalink)
Proven Member
 

dmak's Avatar
Registered: May 2003
Tech Posts: 97
Photos: 6
Classifieds Rating: 1
Reputation: dmak is an unknown
No, don't have a logger.

the car only has a dp, no cat, hks filter, bov, mbc, that's all i got
View photos of this member's car 

mark post as helpful recommend reputation points    Reply With Quote
Old 07-25-2005, 04:12 PM Show Printable Version Show Printable Version   Email this Post to a Friend Email this Post      #4 (permalink)
Proven Member
 

SoonToBeDSM06's Avatar
Registered: Oct 2004
Tech Posts: 164
Classifieds Rating: 2
Reputation: SoonToBeDSM06 is more helpful than not
Send a message via AIM to SoonToBeDSM06
I had the same problem dude. My A/F gauge read lean all the time when i bought the car and when I took the o2 sensor out it was covered in black sut. I knew that it was gone when i read it with my multimeter as well. It kept reading .25 volts even when i reved it. I went to Advance auto and bought a Bosch o2 sensor for a 95 Eagle Talon. Well the wire was too short and the plug didn't fit. So i searched the net and found a Denso sensor for $70 shipped and that solved the problem.

P.S Mine never gave a CEL either. Plus the denso handles race gas better than factory ones. Says that on the MachV website. Come back if that solves the problem

mark post as helpful recommend reputation points    Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

 

» Recent DSM Photo
» Current Poll
How many times have you been to the Shootout?
1 - 39.86%
167 Votes
2-5 - 41.77%
175 Votes
6-10 - 10.50%
44 Votes
11-15 - 3.10%
13 Votes
16-20 - 4.77%
20 Votes
Total Votes: 419
You may not vote on this poll.
» Online Users: 478
157 members and 321 guests
Most users ever online was 1,704, 03-17-2008 at 09:11 PM.
DSMtuners Main Sections
DSM Forums
DSM Regional Forums
DSM Builds/Journals
DSM Articles
DSM Tech Guides
DSM Upgrade Paths
DSM Parts Reviews
DSM Vendor Reviews

DSM Classifieds
DSM Parts Guides
DSM Photos
DSM Videos
DSM Timeslips
DSM Dyno Sheets
Shirts & Apparel
DSMtuners Decals

Advertising Info
Our Sponsors
Site Rules
Terms of Service
Privacy Policy
Site FAQ
About Us
Contact Us

© 2014 DSMtuners.com - All Rights Reserved

DSMtuners is not affiliated with Diamond Star Motors. The Mitsubishi Eclipse, Eagle Talon, Plymouth Laser, Mitsubishi Galant VR-4, and associated logos are trademarks of Diamond Star Motors, Mitsubishi Motors, and Chrysler Corporation. No, we do not hand out car sponsorships.

All times are GMT -7. The time now is 05:08 AM.


Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0