The Top DSM Community on the Web

For 1990-1999 Mitsubishi Eclipse, Eagle Talon, Plymouth Laser, and Galant VR-4 Owners. Log in to remove most ads.

  • Join the Community!

    DSMtuners is a massive archive of DSM information - but more importantly, it's a COMMUNITY! Join in and participate with other DSMers, and invite all of your DSM friends to make this place their home. Chat with others, create a build thread, post questions and answers. Get involved! Logging in will also remove many of the advertisements, along with this notice. ;) It will also allow you to view images in threads.

Please Support STM Tuned
Please Support Rix Racing

96 eclipse 2.0 non turbo hase code

eclipselover96

Probationary Member
11
0
Oct 4, 2012
sheboygan, Wisconsin
the code is p1294 witch is target idle not reached any ideas i took the throttle body all apart put it back together and it didnt work the iac and tps all are working that i no off it happens for a whille then some times it is complety fine so i would apreciate if some one could help?

things that are done to it is a header and a 30mm throttle boddy. i thought it might be be cause of the throttle body but not sure i replaced pcv valve cause it wasnt working and it still didnt help
 

andyvr2

Proven Member
41
0
Mar 8, 2008
San Marcos, Texas
:hmm:That sounds like a really small throttle body. The stock throttle size is 52mm, so if you did go 30mm than that could be it. If you went with a larger size IMO it could be the IAC valve. I would also check the throttle cable for any excess slack.
 
Last edited:

eclipselover96

Probationary Member
11
0
Oct 4, 2012
sheboygan, Wisconsin
it might be bigger i didnt put it on it cam like that when i bought it so i dont qwite know whats wrong when i bought it it didnt do it and it just recently started acting up i did there isnt much slack in the cable should there be a little and by little i mean how much cause i am just stuck and it gets old driving it like that all the time
also to go with what its doing it starts poping at 5500 rpms like its misfiring but dose it at only that rpm and when its worm never dose it when its cold what could that be
 

KewlWinter

Proven Member
156
4
Mar 19, 2010
Palm Bay, Florida
I had this exact problem on a 96 Talon N/A and it turned out to be an intake manifold leak. It drove me crazy trying to find the vacuum leak, spraying soapy water everywhere, and it wasn't until I sprayed the intake/head from underneath (pure desperation) that the idle settled down. Replaced the intake to head gasket and all was fixed. The ECU could never compensate for all the extra air and therefore couldnt reach the target idle.
 
Support Vendors who Support the DSM Community
Boosted Fabrication ECM Tuning ExtremePSI Fuel Injector Clinic Jacks Transmissions JNZ Tuning Kiggly Racing Morrison Fabrications MyMitsubishiStore.com RixRacing RockAuto RTM Racing STM Tuned VR Speed Factory

Latest posts

Build Thread Updates

Vendor Updates

Latest Classifieds

Top