bad ecu symptoms? or asd relay?

Posted by lilbayz311, May 5, 2007
420A Engine Management - EPROMS, ECU, MAF, knock, EGT, wideband, datalogging, etc - specific to 2G N/T DSMs.

  1. lilbayz311

    lilbayz311 Proven Member

    DSM Profiles:
    1
    Joined:
    Feb 15, 2005
    Posts:
    101
    Likes Received:
    1
    Ogden, Utah
    my car has died multiple times out of nowhere with no noticable cause. most of the time it only happens when it gets hot. but after it had time to cool off it would usually just fire right up. the most recent time i pulled the head to replace a low compression piston, when it was all ready to start for the frst time we cranked it and no start. we looked into it and discovered that the coilpack gets 12 volts only right after the key is turned to the "on" position for about 2 seconds and then goes back to 0 no matter if we are cranking or what. we have found that the injectors are not getting their power either. we looked into the asd relay and when we grounded the proper wire manually the asd relay clicks and the ignition has a consistant 12 volts. but still no start. why does the coil only get its power for about 2 seconds right after the key is turned to on, then drop right back to 0 again? we didnt touch any wiring during this last rebuild besides to unplug them. we checked and double checked all of our wiring. do you think i need a new ecu or asd relay? thats just the jist of it let me know if you need more specifics and ill let you know. i cant think of any other cause to this strange prolonging problem than something to do with the ecu. please let me know what you think asap with strong support; i dont want to have to buy a new ecu if i dont have to.
     
    #1
  2. poonman

    poonman Proven Member

    DSM Profiles:
    1
    Joined:
    May 19, 2006
    Posts:
    499
    Likes Received:
    1
    Tampa Bay, Florida
    do you have and cel's
     
    #2
  3. BigRand

    BigRand Proven Member

    DSM Profiles:
    1
    Joined:
    Nov 17, 2004
    Posts:
    1,818
    Likes Received:
    30
    Toronto, Ontario_Canada
    Check your EGR pipe, and make sure it hasn't burn't any wires up...this will kill the connection to different important things that keep your car running....mine shut down on the freeway for no reason at all...then it would start up when it cooled down,but would die again shortly after.

    If you do a seach about this you can find more detailed stories of it happening to other people and see if it resembles what is going on with you.
     
    #3

Share This Page