Welcome to DSMtuners - the largest Mitsubishi Eclipse, Eagle Talon, 4G63t and 420A DSM performance resource on the web



















Login



Go Back   DSMtuners > DSM Forums > General > Newbie Forum
Welcome to DSMtuners - the largest Mitsubishi Eclipse, Eagle Talon, 4G63t and 420A DSM performance resource
You are browsing the site as a GUEST. Please login (or register) and gain the ability to post on our site and interact with other DSMers. You also get to browse the site with fewer advertisements. It is FREE to join!

Newbie Forum: Beginner/newbie/general DSM modification questions. First mods, how to run 10's when you haven't run 12's yet, any tech question that doesn't fit in another tech forum. Probationary Members must limit their tech posts to this forum and sub-forums.

Reply
 
 
LinkBack   Thread Tools
Old 06-12-2011, 08:45 PM Show Printable Version Show Printable Version   Email this Post to a Friend Email this Post      #1 (permalink)
Probationary Member
 

darrinevans253's Avatar
Registered: Jun 2011
Tech Posts: 16
Reputation: darrinevans253 is an unknown

car wont go over 35-40 mph!!


How's it goin guys I just bought a 1990 plymouth laser (turbo)... I don't kno too much about turbos still learning about them... so it starts up fine smells like its burnin fuel little bit of black smoke. But when I drive it, it won't go anything over 35 to 45 and sounds like shit and boggs and starts jerking but I can shift through all my gears... I can't figure it out for nothen ### help! Thx guys!

And won't go over 3000 rpms


Last edited by darrinevans253; 06-12-2011 at 09:14 PM. Reason: Auto-merged with previous post to prevent "bumping" within a 24 hour period Tips on avoiding the auto-merge feature - http://www.dsmtuners.com/forums/faq.php?faq=vb_faq#faq_bumping

mark post as helpful recommend reputation points    Reply With Quote
Old 06-12-2011, 09:23 PM Show Printable Version Show Printable Version   Email this Post to a Friend Email this Post      #2 (permalink)
Proven Member
 

highlandgst's Avatar
Registered: May 2009
Tech Posts: 404
Classifieds Rating: 3
Reputation: highlandgst is an unknown
boost leak... do a boost leak test

mark post as helpful recommend reputation points    Reply With Quote
Old 06-12-2011, 09:27 PM Show Printable Version Show Printable Version   Email this Post to a Friend Email this Post      #3 (permalink)
DSM Wiseman
 

luv2rallye's Avatar
Registered: Jun 2003
Tech Posts: 6,119
Photos: 3
Classifieds Rating: 0
Reputation: You can trust this leader of the site
A fast check before doing a full BLT is check all your clamps on all the intake hoses.
View photos of this member's car 

mark post as helpful recommend reputation points    Reply With Quote
Old 06-12-2011, 09:49 PM Show Printable Version Show Printable Version   Email this Post to a Friend Email this Post      #4 (permalink)
Probationary Member
 

darrinevans253's Avatar
Registered: Jun 2011
Tech Posts: 16
Reputation: darrinevans253 is an unknown
Ya I checked them and all the hoses were good...

mark post as helpful recommend reputation points    Reply With Quote
Old 06-12-2011, 10:21 PM Show Printable Version Show Printable Version   Email this Post to a Friend Email this Post      #5 (permalink)
Proven Member
 

miguelmcv's Avatar
Registered: May 2009
Tech Posts: 1,813
Photos: 13
Classified Ads: 1
Classifieds Rating: 14
Reputation: miguelmcv is pretty helpful and trustworthy
Send a message via Yahoo to miguelmcv
Check your TPS.
It could be your problem as well.
View photos of this member's car 

mark post as helpful recommend reputation points    Reply With Quote
Old 06-13-2011, 01:27 AM Show Printable Version Show Printable Version   Email this Post to a Friend Email this Post      #6 (permalink)
Proven Member
 

Chaosweaver's Avatar
Registered: Mar 2009
Tech Posts: 333
Classifieds Rating: 4
Reputation: Chaosweaver is pretty helpful and trustworthy
Send a message via AIM to Chaosweaver
The transistor (Ignition control module) will kill of cylinders if its bad, I had the same problem with my 2G and it ended up being a bad transistor.


____________________________
Erick
1995 Eagle Talon TSI FWD

mark post as helpful recommend reputation points    Reply With Quote
Old 06-13-2011, 04:41 AM Show Printable Version Show Printable Version   Email this Post to a Friend Email this Post      #7 (permalink)
Proven Member
 

Infamous33's Avatar
Registered: May 2011
Tech Posts: 98
Classifieds Rating: 7
Reputation: Infamous33 is an unknown
You haven't given us much to go on here....
Is the check engine light on? Here is a short list of possibilities:
Bad MAF
Bad spark plug/ignition wire
Oil leaking into spark plug tube
TPS
Ignitor
CAS
Ignition timing

I could go on for a while, but how bout starting with the basics. Does it seem to run real rough at idle? If so, start by checking your plugs and wires. If it misfires under a load, it could be the wire shorting to the head.
Don't overthink a problem until the simple stuff has been checked. Get back to us with the findings.
Visit Infamous33's homepage! 

mark post as helpful recommend reputation points    Reply With Quote
Old 06-13-2011, 04:59 AM Show Printable Version Show Printable Version   Email this Post to a Friend Email this Post      #8 (permalink)
Proven Member
 

Boomdeeze's Avatar
Registered: Jul 2009
Tech Posts: 947
Photos: 13
Classifieds Rating: 21
Reputation: Boomdeeze is pretty helpful and trustworthy
I had a similar problem and it turned out to be a ton of boost leaks. Do a BLT and go from there, cheapest and easiest fix.


____________________________
~Josh Brozek
97 GSX
View photos of this member's car 

mark post as helpful recommend reputation points    Reply With Quote
Old 06-13-2011, 05:02 AM Show Printable Version Show Printable Version   Email this Post to a Friend Email this Post      #9 (permalink)
Proven Member
 

motozachl's Avatar
Registered: Jul 2008
Tech Posts: 908
Photos: 59
Classifieds Rating: 34
Reputation: motozachl is pretty helpful and trustworthymotozachl is pretty helpful and trustworthy
Quote:
Originally Posted by highlandgst View Post
boost leak... do a boost leak test
+1 million
View photos of this member's car 

mark post as helpful recommend reputation points    Reply With Quote
Old 06-14-2011, 04:04 PM Show Printable Version Show Printable Version   Email this Post to a Friend Email this Post      #10 (permalink)
Proven Member
 

gufi's Avatar
Registered: Apr 2011
Tech Posts: 29
Classifieds Rating: 1
Reputation: gufi is an unknown
i had a parts car that i had to drive home that was sortof like this, the turbo was seized.

check that also, just pop off the intake and see if it spins freely

mark post as helpful recommend reputation points    Reply With Quote
Old 06-14-2011, 04:32 PM Show Printable Version Show Printable Version   Email this Post to a Friend Email this Post      #11 (permalink)
Proven Member
 

niddydsm's Avatar
Registered: Jan 2009
Tech Posts: 294
Photos: 16
Classifieds Rating: 0
Reputation: niddydsm is more helpful than not
my 94 sat for 11 months and when i started it up it did the same thing... My problem was wouldnt go past 3k would just bog down at it.. turned out to be ECU leaking
View photos of this member's car 

mark post as helpful recommend reputation points    Reply With Quote
Old 06-15-2011, 04:08 PM Show Printable Version Show Printable Version   Email this Post to a Friend Email this Post      #12 (permalink)
Proven Member
 

GettinPaper's Avatar
Registered: Aug 2009
Tech Posts: 279
Photos: 2
Classifieds Rating: 1
Reputation: GettinPaper is an unknown
I had the same problem with my 91 talon awd turbo when i first bought it..
It would not go past 4grand whatsoever shifting normal or when i get on it..
Swapped the ecu with an eprom and everythings cool now
Spooling hard to redline.
View photos of this member's car 

mark post as helpful recommend reputation points    Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

 

» Recent DSM Photo
» Current Poll
How many times have you been to the Shootout?
1 - 39.86%
167 Votes
2-5 - 41.77%
175 Votes
6-10 - 10.50%
44 Votes
11-15 - 3.10%
13 Votes
16-20 - 4.77%
20 Votes
Total Votes: 419
You may not vote on this poll.
» Online Users: 390
98 members and 292 guests
Most users ever online was 1,704, 03-17-2008 at 09:11 PM.
DSMtuners Main Sections
DSM Forums
DSM Regional Forums
DSM Builds/Journals
DSM Articles
DSM Tech Guides
DSM Upgrade Paths
DSM Parts Reviews
DSM Vendor Reviews

DSM Classifieds
DSM Parts Guides
DSM Photos
DSM Videos
DSM Timeslips
DSM Dyno Sheets
Shirts & Apparel
DSMtuners Decals

Advertising Info
Our Sponsors
Site Rules
Terms of Service
Privacy Policy
Site FAQ
About Us
Contact Us

© 2014 DSMtuners.com - All Rights Reserved

DSMtuners is not affiliated with Diamond Star Motors. The Mitsubishi Eclipse, Eagle Talon, Plymouth Laser, Mitsubishi Galant VR-4, and associated logos are trademarks of Diamond Star Motors, Mitsubishi Motors, and Chrysler Corporation. No, we do not hand out car sponsorships.

All times are GMT -7. The time now is 02:06 AM.


Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0