Welcome to DSMtuners - the largest Mitsubishi Eclipse, Eagle Talon, 4G63t and 420A DSM performance resource on the web



















Login



Go Back   DSMtuners > DSM Forums > General > Newbie Forum
Welcome to DSMtuners - the largest Mitsubishi Eclipse, Eagle Talon, 4G63t and 420A DSM performance resource
You are browsing the site as a GUEST. Please login (or register) and gain the ability to post on our site and interact with other DSMers. You also get to browse the site with fewer advertisements. It is FREE to join!

Newbie Forum: Beginner/newbie/general DSM modification questions. First mods, how to run 10's when you haven't run 12's yet, any tech question that doesn't fit in another tech forum. Probationary Members must limit their tech posts to this forum and sub-forums.

Reply
 
 
LinkBack   Thread Tools
Old 08-30-2007, 04:20 AM Show Printable Version Show Printable Version   Email this Post to a Friend Email this Post      #1 (permalink)
Proven Member
 

azkkr's Avatar
Registered: Aug 2005
Tech Posts: 53
Classifieds Rating: 0
Reputation: azkkr is an unknown

Gas Fuel Gas Cap no Hiss


96 TSI

Whenever I open my gas cap, I never get a "HISS" or pressure release from the tank. I heard, I am supposed to but, I never get this "SOUND", neither with full tank nor empty.

Is this normal?


mark post as helpful recommend reputation points    Reply With Quote
Old 08-30-2007, 06:02 AM Show Printable Version Show Printable Version   Email this Post to a Friend Email this Post      #2 (permalink)
Probationary Member
 

90 Eagle Talon's Avatar
Registered: Jul 2007
Tech Posts: 20
Reputation: 90 Eagle Talon is an unknown
I think it depends on how hot it is when you fill up, if you leave you car to bake and then go open it I guess it should but if you fill at night when it is colder it probably will not at least it is like that here in florida it is hot down here.

mark post as helpful recommend reputation points    Reply With Quote
Old 08-30-2007, 08:29 AM Show Printable Version Show Printable Version   Email this Post to a Friend Email this Post      #3 (permalink)
DSM Wiseman
 

DGajre777's Avatar
Registered: Jul 2004
Tech Posts: 3,774
Photos: 12
Classifieds Rating: 25
Reputation: You can trust this leader of the site
Send a message via AIM to DGajre777 Send a message via Yahoo to DGajre777 Send a message via Skype™ to DGajre777
The 'HISS' sound will come from a pre-vent/vented gas cap. If you don't have a vented gas cap, you won't get that sound since it doesn't release fuel vapors prior to being opened. My Talon didn't have a vented gas cap.

http://www.stant.com/brochure.cfm?br...ocation_id=170


____________________________
Dee.
View photos of this member's car 

mark post as helpful recommend reputation points    Reply With Quote
Old 08-30-2007, 10:51 AM Show Printable Version Show Printable Version   Email this Post to a Friend Email this Post      #4 (permalink)
Proven Member
 

azkkr's Avatar
Registered: Aug 2005
Tech Posts: 53
Classifieds Rating: 0
Reputation: azkkr is an unknown
Quote:
Originally Posted by DGajre777 View Post
The 'HISS' sound will come from a pre-vent/vented gas cap. If you don't have a vented gas cap, you won't get that sound since it doesn't release fuel vapors prior to being opened. My Talon didn't have a vented gas cap.

http://www.stant.com/brochure.cfm?br...ocation_id=170
I bought a regular cap last weeK. I do not think is pre-vented. I am asking because I am trying to fix a problem with the evap circuit. I check the voltage on the ecu to see if the Canister selonoid for the Evap was being grounded. The Volt reads about 13 V but never ground(never goes to 0). I got another ECU thinking that was the problem, but same thing happens. I am getting a P0446. I check all the vacuum lines, the canister, replace the solenoid and the purge valve, the ECU but still get the code. Therefore, I thought that maybe I have a vapor leak form the tank or the hoses but everything looks OK. No small of gasoline anywhere.

mark post as helpful recommend reputation points    Reply With Quote
Old 08-30-2007, 10:56 AM Show Printable Version Show Printable Version   Email this Post to a Friend Email this Post      #5 (permalink)
DSM Wiseman
 

DSM90AWD's Avatar
Registered: Dec 2002
Tech Posts: 2,638
Photos: 12
Classifieds Rating: 8
Reputation: You can trust this leader of the site
Send a message via AIM to DSM90AWD
I assume you also checked the evap line comming in from the tank and the checkvalve?


____________________________
-John
1990 TSI-AWD (orig owner)
View photos of this member's car 

mark post as helpful recommend reputation points    Reply With Quote
Old 08-30-2007, 11:22 AM Show Printable Version Show Printable Version   Email this Post to a Friend Email this Post      #6 (permalink)
DSM Wiseman
 

romeen's Avatar
Registered: Jul 2006
Tech Posts: 2,434
Classifieds Rating: 15
Reputation: You can trust this leader of the site
I am having the same problem with no pressure buildup whatsoever in the tank as well as a P0455 code. This thread was very helpful to me.

The fuel tank must hold pressured vapors?

I ended up pressurizing my fuel tank via an air compressor hooked up to the EVAP line (where it comes into the engine bay) and listening for the leak. It turns out that I have a vacuum line (about 1" diameter) on top of the fuel tank at the rear that is disconnected. As fast as my helper could pump air in I could feel it rushing out of here. Since it's on top of the tank I couldn't visualize or even feel where it is supposed to be connected to. So next week I will have to drop the tank for this otherwise simple fix.

This may also help. Post #7 shows a good schematic (compliments of luv2rallye):

GAS CAP CEL... Can I just disconnect anything?


____________________________
Romeen

mark post as helpful recommend reputation points    Reply With Quote
Old 12-23-2009, 03:17 PM Show Printable Version Show Printable Version   Email this Post to a Friend Email this Post      #7 (permalink)
Probationary Member
 

forged_tsi's Avatar
Registered: Nov 2009
Tech Posts: 12
Reputation: forged_tsi is an unknown
i have a similar problem where i have no hiss.. however i removed my emissions including blocked off egr.. i think i may need to cap something off for the evap canister.. ? could this be causing the problem? also im getting horrible mpgs since emissions were removed.. i didnt pay attention if there was a hiss prior..

also, when i was searching for a mysterious wet carpet cause.. i found gas under my rear seat.. and the plug was missing.. if i fill up and top it off i get a gas smell.. could a line be busted on top of my tank as well? maybe the previous owner had it out for some reason. i have no idea..

its a 91 talon TSI FWD btw..

mark post as helpful recommend reputation points    Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

 

» Recent DSM Photo
» Current Poll
How many times have you been to the Shootout?
1 - 40.00%
168 Votes
2-5 - 41.67%
175 Votes
6-10 - 10.48%
44 Votes
11-15 - 3.10%
13 Votes
16-20 - 4.76%
20 Votes
Total Votes: 420
You may not vote on this poll.
» Online Users: 865
235 members and 630 guests
Most users ever online was 1,704, 03-17-2008 at 09:11 PM.
DSMtuners Main Sections
DSM Forums
DSM Regional Forums
DSM Builds/Journals
DSM Articles
DSM Tech Guides
DSM Upgrade Paths
DSM Parts Reviews
DSM Vendor Reviews

DSM Classifieds
DSM Parts Guides
DSM Photos
DSM Videos
DSM Timeslips
DSM Dyno Sheets
Shirts & Apparel
DSMtuners Decals

Advertising Info
Our Sponsors
Site Rules
Terms of Service
Privacy Policy
Site FAQ
About Us
Contact Us

© 2014 DSMtuners.com - All Rights Reserved

DSMtuners is not affiliated with Diamond Star Motors. The Mitsubishi Eclipse, Eagle Talon, Plymouth Laser, Mitsubishi Galant VR-4, and associated logos are trademarks of Diamond Star Motors, Mitsubishi Motors, and Chrysler Corporation. No, we do not hand out car sponsorships.

All times are GMT -7. The time now is 12:51 PM.


Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0