Welcome to DSMtuners - the largest Mitsubishi Eclipse, Eagle Talon, 4G63t and 420A DSM performance resource on the web



















Login



Go Back   DSMtuners > DSM Forums > General > Newbie Forum
Welcome to DSMtuners - the largest Mitsubishi Eclipse, Eagle Talon, 4G63t and 420A DSM performance resource
You are browsing the site as a GUEST. Please login (or register) and gain the ability to post on our site and interact with other DSMers. You also get to browse the site with fewer advertisements. It is FREE to join!

Newbie Forum: Beginner/newbie/general DSM modification questions. First mods, how to run 10's when you haven't run 12's yet, any tech question that doesn't fit in another tech forum. Probationary Members must limit their tech posts to this forum and sub-forums.

Reply
 
 
LinkBack   Thread Tools
Old 03-07-2006, 07:16 AM Show Printable Version Show Printable Version   Email this Post to a Friend Email this Post      #1 (permalink)
Probationary Member
 

jpphilli37's Avatar
Registered: Dec 2005
Tech Posts: 24
Reputation: jpphilli37 is an unknown

p0100 help, already searched


my car gives a CEL p0100 and p0420.
it is running EXTREMELY rich and sometimes stalls when idling.
i have checked the MAF and it is good.
i also tested the injectors and did a compression test on the engine and they check out.
O2 sensor is good also.
what else could i check?
i am getting about 5mpg!

my car is a 99 gsx with injen intake


mark post as helpful recommend reputation points    Reply With Quote
Old 03-07-2006, 07:24 AM Show Printable Version Show Printable Version   Email this Post to a Friend Email this Post      #2 (permalink)
Proven Member
 

EclipseTrbo420A's Avatar
Registered: Jan 2004
Tech Posts: 1,868
Photos: 5
Classifieds Rating: 26
Reputation: EclipseTrbo420A is an experienced, knowledgeable member worth listening toEclipseTrbo420A is an experienced, knowledgeable member worth listening toEclipseTrbo420A is an experienced, knowledgeable member worth listening toEclipseTrbo420A is an experienced, knowledgeable member worth listening to
Send a message via AIM to EclipseTrbo420A Send a message via Yahoo to EclipseTrbo420A
did you get the code pulled ? 5 mpg sucks, it might be cheaper to order a Logger than to drive to the local autoparts store and get it pulled GoodLuck.


____________________________
-Matt
View photos of this member's car 

mark post as helpful recommend reputation points    Reply With Quote
Old 03-07-2006, 07:27 AM Show Printable Version Show Printable Version   Email this Post to a Friend Email this Post      #3 (permalink)
Probationary Member
 

jpphilli37's Avatar
Registered: Dec 2005
Tech Posts: 24
Reputation: jpphilli37 is an unknown
Quote:
Originally Posted by EclipseTrbo420A
did you get the code pulled ? 5 mpg sucks, it might be cheaper to order a Logger than to drive to the local autoparts store and get it pulled GoodLuck.
i had the code pulled at autozone

mark post as helpful recommend reputation points    Reply With Quote
Old 03-07-2006, 07:28 AM Show Printable Version Show Printable Version   Email this Post to a Friend Email this Post      #4 (permalink)
Proven Member
 

EclipseTrbo420A's Avatar
Registered: Jan 2004
Tech Posts: 1,868
Photos: 5
Classifieds Rating: 26
Reputation: EclipseTrbo420A is an experienced, knowledgeable member worth listening toEclipseTrbo420A is an experienced, knowledgeable member worth listening toEclipseTrbo420A is an experienced, knowledgeable member worth listening toEclipseTrbo420A is an experienced, knowledgeable member worth listening to
Send a message via AIM to EclipseTrbo420A Send a message via Yahoo to EclipseTrbo420A
What did it tell you ?


____________________________
-Matt
View photos of this member's car 

mark post as helpful recommend reputation points    Reply With Quote
Old 03-07-2006, 07:39 AM Show Printable Version Show Printable Version   Email this Post to a Friend Email this Post      #5 (permalink)
Probationary Member
 

jpphilli37's Avatar
Registered: Dec 2005
Tech Posts: 24
Reputation: jpphilli37 is an unknown
P0100 Mass or Volume Air Flow Circuit Malfunction

and

P0420cataylist efficiency sensor below threshold for bank 1

mark post as helpful recommend reputation points    Reply With Quote
Old 03-07-2006, 07:58 AM Show Printable Version Show Printable Version   Email this Post to a Friend Email this Post      #6 (permalink)
Proven Member
 

4G63Boosted's Avatar
Registered: Jan 2006
Tech Posts: 115
Classifieds Rating: 2
Reputation: 4G63Boosted is more helpful than not
Send a message via AIM to 4G63Boosted
Is your MAF harness plugged in all the way? I know this sounds stupid, but I have done it before myself. Made me feel pretty dumb once I figured out what it was.

mark post as helpful recommend reputation points    Reply With Quote
Old 03-07-2006, 08:00 AM Show Printable Version Show Printable Version   Email this Post to a Friend Email this Post      #7 (permalink)
Probationary Member
 

jpphilli37's Avatar
Registered: Dec 2005
Tech Posts: 24
Reputation: jpphilli37 is an unknown
Quote:
Originally Posted by 4G63Boosted
Is your MAF harness plugged in all the way? I know this sounds stupid, but I have done it before myself. Made me feel pretty dumb once I figured out what it was.
yes it was plugged in. i even switched it out with my friends. the thing is that there is no difference while the car is running whether the MAF is plugged in or not. could the problem be in the wiring?

mark post as helpful recommend reputation points    Reply With Quote
Old 05-30-2007, 08:37 AM Show Printable Version Show Printable Version   Email this Post to a Friend Email this Post      #8 (permalink)
Probationary Member
 

tsimike97's Avatar
Registered: Oct 2005
Tech Posts: 10
Reputation: tsimike97 is an unknown
Send a message via AIM to tsimike97
how long has it been doing this?? Did you use VFAQ to wire your AFC?? Just found out that VFAQ is wrong, and P0100 code clears for good when your AFC is wired correctly. A buddy of mine had the same problem. Let me know i can send you the correct wiring diagram.

mark post as helpful recommend reputation points    Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

 

» Recent DSM Photo
» Current Poll
How many times have you been to the Shootout?
1 - 39.86%
167 Votes
2-5 - 41.77%
175 Votes
6-10 - 10.50%
44 Votes
11-15 - 3.10%
13 Votes
16-20 - 4.77%
20 Votes
Total Votes: 419
You may not vote on this poll.
» Online Users: 585
167 members and 418 guests
Most users ever online was 1,704, 03-17-2008 at 09:11 PM.
DSMtuners Main Sections
DSM Forums
DSM Regional Forums
DSM Builds/Journals
DSM Articles
DSM Tech Guides
DSM Upgrade Paths
DSM Parts Reviews
DSM Vendor Reviews

DSM Classifieds
DSM Parts Guides
DSM Photos
DSM Videos
DSM Timeslips
DSM Dyno Sheets
Shirts & Apparel
DSMtuners Decals

Advertising Info
Our Sponsors
Site Rules
Terms of Service
Privacy Policy
Site FAQ
About Us
Contact Us

© 2014 DSMtuners.com - All Rights Reserved

DSMtuners is not affiliated with Diamond Star Motors. The Mitsubishi Eclipse, Eagle Talon, Plymouth Laser, Mitsubishi Galant VR-4, and associated logos are trademarks of Diamond Star Motors, Mitsubishi Motors, and Chrysler Corporation. No, we do not hand out car sponsorships.

All times are GMT -7. The time now is 11:16 PM.


Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0